Kurs: Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi (TF-KBT)

Traumafokuserad kognitiv beteendeterapi (TF-KBT), 7,5hp, är en högskolekurs på Linköpings universitet som vänder sig till personer som i sitt arbete, inom t ex hälso- och sjukvård, behandlingsinstitution, möter och behandlar barn utsatta för övergrepp av olika slag.

TF-KBT är en evidensbaserad behandlingsmodell som riktar sig till barn, tonåringar och deras föräldrar för att hjälpa dem hantera efterdyningarna av traumatiserande händelser. Behandlingen syftar till att minska symtomen av PTSD, depression, ångest och andra relaterade svårigheter men har också som ambition att förbättra familjeklimatet och relationen mellan det drabbade barnet och dess föräldrar.

Kursen syftar till att den studerande fördjupar sina kunskaper inom behandlingsformen TF-KBT och dess manual för att efter kursen kunna bedriva behandling med TF-KBT. Under kursens gång behöver deltagaren själv ordna med att ha en familj att behandla på sin arbetsplats.

Förkunskapskrav:
Psykologutbildning alternativt motsvarande yrkesutbildning såsom läkar-, sjuksköterske- eller socionomutbildning men då med grundläggande utbildning i psykoterapeutiskt arbete (Steg 1) som tillägg. Minst ett(1) års dokumenterad erfarenhet av behandlingsarbete med barn och familjer.

Kursen ges under dagtid vecka 12 t.o.m. vecka 48 under 2018 med fem kursdagar i Linköping och tio handledarträffar via Skype eller liknande.

Datum för träffar i Linköping under 2018
20-22 mars
22-23 augusti

Kostnad: 33 000 kr exkl moms

Sista ansökningsdag är 5 februari

Efter mottagen anmälan kommer ett mail med information skickas inom ett par dagar. Med mailet kommer information om vilka dokument som behöver skickas in, hur och mer kursinformation. Efter sista anmälningsdag den 5 februari kommer avtalet om köp av utbildning att skickas för signatur från arbetsgivaren.

Notera att privatpersoner eller enskild firma inte kan köpa uppdragsutbildning och att antagning sker löpande under ansökningstiden och följer inte Linköping universitets ordinarie ansökningsomgångar. Kostnaden som kursen medför måste din arbetsgivare stå för och det är även arbetsgivaren som avgör om du har behörighet att gå kursen. Om kursen får för få sökande förbehåller sig Linköpings universitet och Barnafrid rätten att ställa in eller skjuta på kursen till ett senare tillfälle.

Anmälan är stängd


Dokument

 

Kursen ges i samarbete med Rädda Barnen.


 

Kontakt

Administrativa frågor
Therese Björn Johansson, administratör
therese.bjorn.johansson@liu.se
013-28 11 86

Kursfrågor
Björn Tingberg, examinator
bjorn.tingberg@liu.se
013-28 23 65

Foto: iStock

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Publicerat av: Barnafrid 18 december 2017