Avslut för Promise-projektet

PROMISE-European-Barnahus-Quality-Standards_Sida_001Under 2015 anslöt 13 länder till PROMISE-projektet i en vision att introducera Barnahus-konceptet runt om i Europa. Den 14 juni avslutades projektet med en konferens i Bryssel där projektet presenterade European Barnahus Quality Standards.

PROMISE är ett EU-projekt som syftar till att främja barnvänliga, tvärvetenskapliga och myndighetsövergripande arbete som stödjer barn som utsatts för våld, ger dem tillgång till rättslig prövning och säkerställer hög professionell standard för behandling. Projektet är ett samarbete mellan CBSS Secretariat (Children’s Unit), Child Circle, HAPI, Verwey-Jonker Institute, BUP Trauma och Barnahus i Linköping, Stockholm och på Island. Barnafrids Carl Göran Svedin har varit med i projektet som expert.

file1

Panel med bland annat Carl Göran Svedin

Under en en-dags konferens i Bryssel den 14 juni avslutades projektet med en presentation av European Barnahus Quality Standards: Guidance for Multidisciplinary and Interagency Response to Child Victims and Witnesses of Violence. I den presenteras tio standarder.

Standard 1: Key principles and cross-cutting activities
Standard 2: Multidisciplinary and Interagency collaboration in the Barnahus
Standard 3: Inclusive Target Group
Standard 4: Child Friendly Environment
Standard 5: Interagency case management
Standard 6: Forensic Interview
Standard 7: Medical Examination
Standard 8: Therapeutic Services
Standard 9: Capacity Building
Standard 10: Prevention: Information sharing, awareness raising and external competence building

HÄR kan du läsa mer om standarderna och hitta den hela som pdf.

HÄR kan du hitta fler av PROMISE publikationer

file3

De svenska deltagarna i projektet

cropped-PROMISELogoTall

 

Foto: Moa Mannheimer

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Taggar: BarnahusPromise

Publicerat av: Barnafrid 15 juni 2017